Ik besef het nog niet zo goed.... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Leoniek Vaal - WaarBenJij.nu Ik besef het nog niet zo goed.... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Leoniek Vaal - WaarBenJij.nu

Ik besef het nog niet zo goed....

Door: leoniekvaal

Blijf op de hoogte en volg Leoniek

13 Juli 2012 | Nepal, Kathmandu

Dag lieve schatten allemaal

Hier zit ik dan weer ... in Nepal ... met Robin ... met dal baht ... met regen ... met 28 graden ... met een qwerty toetsenbord ... met een hard bed ... zonder eettafel en stoel ... met kakkerlakken (zie verder) ... met powercut ... met druk verkeer ... met (stinkend) vuilnis op de grond ... met koude douche ... met heel vriendelijke Nepalezen ... en ga zo maar door.

Voordat jullie stoppen met lezen: wie automatisch een mail wil krijgen als ik een blog schrijf, linksonder kan je je mail adres invullen.

Ik probeer de lengte te beperken, maar eenmaal ik begin te schrijven, kan ik moeilijk stoppen. Hopelijk steekt een powercut er geen stokje voor.
Goed, ik begin bij het begin: mijn reis naar Nepal. Iets te veel bagage (24.6kg) dus dat kon niet hoor! Steek anders 2kg in je handbagage. Ja inderdaad, dat deed ik waardoor die tas zeker 10 kg woog! Man, wat was dat zwaar. In Nederland vond ik nog even een karretje, maar daarna kon ik lekker zeulen! Maar goed, wie mij vertelt wat het verschil is tussen 2kg in handbagage en 2kg in grote koffer... Waarschijnlijk gaat het om het gewicht in de laadruimte, maar ik was er niet mee gediend! En hierdoor was ik bijna het sleuteltje van men slot dat aan men bagage hing vergeten (je moet het in de juiste handtas terugsteken he pap?! Ik heb een gele, mama een rode) Verder is de reis goed verlopen. Ik was heel moe waardoor ik de vlucht van Londen naar Doha bijna hele tijd geslapen heb, ongeveer 7u. Van Doha naar Kathmandu 2 Hindi films kunnen kijken. Voordeel van Hindi film: er is Engelse ondertiteling dus beter te volgen! tijdens (hoofdletter t gaat niet) mijn reis maar een heel klein beetje gesocialised (juist geschreven Chris?) wat gelukkig niet resulteerde in vervelende, praatgrage, bemoeizieke buren!

In Kathmandu was ik de tweede voor visumaanvraag (joepie), maar uiteindelijk had ik daar niet veel voordeel van want ik moest toch nog wachten op mijn koffer. Heerlijk om Robin terug te zien. Helaas enkel een hand kunnen geven bij aankomst want de politie ziet niet graag knuffelende mensen, laat staan kussend!
Ik ga verder niet uitwijden over hoe leuk het was om terug in Nepal en bij Robin te zijn, want daar kunnen jullie zich al iets bij voorstellen!

Wat heb ik in die paar dagen gedaan?

Ik heb een bamboo kast gekocht. Ietsiepietse groot want er komt niet meer zoveel licht door want die kast staat voor het raam. Ik kan er wel hangers inhangen waardoor mijn jassen en broeken kunnen hangen! Altijd handig. Waarom ik mijn kleren niet bij Robin in de kast steek? 1) geen plaats voor en 2) ik wil geen naar-mottenballen-ruikende-kleren hebben.

Een matras hebben we nog niet gevonden, maar wees gerust, dat duurt niet lang hoor! Best wel hard nu. Ja oke, dat kan zeker wennen, maar ik heb 1 euromunten gespaard voor mijn matras dus ik koop er eentje! Nah.

Heb ondertussen men eerste koude douche achter de rug. Och, dat valt allemaal wel mee eigenlijk. Ik dacht dat we geen douchegel hadden dus waste me met shampoo. Althans, dat dacht ik. Blijkbaar hadden we wel douchegel en geen shampoo. Lekker men haar gewassen met douchegel. Ik moet zeggen, weinig verschil ;-)

Ook de dal baht mag niet ontbreken natuurlijk. Het smaakt wel, maar trop est trop. O ja, gisteren gingen we een 'sandwich' eten (nu ja, sandwich, het waren sneetjes brood). Robin zijn papa ging een saus maken. Derde keer goede keer? Nee, dat was de vierde keer. Eerst een ei scheiden en de dooier gebruiken. Wat mosterd, suiker, zout en olie erbij. En roeren maar ... "het moet een witte kleur hebben", zegt Robin zijn papa. Dat werd het niet. "Moet het dan toch het eiwit zijn? Dat zullen we dan maar proberen". Wat denk je? Nee, ook geen witte kleur. "Nu ben ik zeker dat je het eigeel moet gebruiken". Helaas dat lukte weer niet. "Maar toch mot je het eigeel gebruiken!" De vierde keer probeerde Asish, de broer van Robin. Na lang roeren en geduld werd het lichter! En met de groenten erbij was het goed! Wie weet wat we maakten? ... Ja inderdaad, mayonaise! Zijn dit de ingredienten? Ik weet het niet want ik maak het niet. Ik moet wel zeggen: het heeft ECHT GESMAAKT!

O ja, de kakkerlak. Ik was mijn koffer aan het uitpakken en alles in men nieuwe kast aan het steken tot ik plots een kakkerlak voorbij zag lopen. Iieeeuwww! Vies vies vies! 's avonds vertelde ik dit aan Robin en hij zei doodleuk: "O, er zitten er drie in de kamer. 1 heb ik al kunnen doden, maar de andere twee nog niet". Nou, ik heb vannacht niet zo goed geslapen hoor! Steeds hoor ik 'trippel trippel trippel', ik leef nog en ben aanwezig, zegt de kakkerlak!

Robin heeft helaas maar 1 dagje vrij kunnen nemen van zijn werk. Ze krijgen iedere maand 2 dagen vrij. Hij heeft dit sinds de 5 maanden dat hij daar werkt nooit opgebruikt in de hoop nu enkele dagen vrij te hebben. Maar wat denk je? Ja, als je ze die maand niet opneemt, ben je ze kwijt! Helaas pindakaas. Gisteren heb ik dan maar wat gelezen en een hele tijd met Robin zijn papa gebabbeld. Daarna naar Durbar Square gestapt (bijna in 1 keer goed! Op het EINDE verloren gelopen. Ik zette eerst mijn trots opzij en wilde het zelf vinden, maar na 20 minuten rondlopen, heb ik het toch maar gevraagd. Zo ver was ik er niet vandaan hoor). Maar goed, ik ben trots op mezelf dat ik het een heel eind goed heb gedaan!
En vandaag, ja, mailtjes sturen en blog(je) schrijven, filmpje kijken en rijst eten. Vrijdag moet Robin maar een halve dag werken, dus rond 14u zou hij terug zijn. Ik wilde wachten met eten op hem, maar dat was buiten zijn papa gerekend! Om 12u was het eten klaar "Leoniek, eat little bit" Mja, little bit kennen ze niet. Mijn bord lag vol rijst! Nou goed, gelukkig heb ik niet gewacht op Robin want het is nu 15u en hij is nog niet terug!

Dat was het voor vandaag!

AAn iedereen die de blog leest: REAGEREN! Al is het maar iets kleins, altijd leuk om te weten wie het leest!

O ja, men Nepalees lukt nog niet zo goed en Robin zijn mama zit in de countryside, dus die komt over een week terug.

dooooeeeiiii dikke zoen

• 13 Juli 2012 - 09:09

Henk Darphorn:

Een mooi verhaal!!!

Heel veel plezier in de komende tijd en geniet van elkaar!!!!

Henk.

• 13 Juli 2012 - 09:15

Ellen :

Leo, Enjoy it!!

• 13 Juli 2012 - 09:19

Len:

Hoi lieve nicht,
    dus je bent weer in je geliefde Nepal gearriveerd. Hier in Pattaya hadden we gisteren ook de hele dag regen, maar nu is het weer mooi weer. Doe Rabin de hartelijke groetjes van ons en geniet van het leven.

• 13 Juli 2012 - 09:22

Jaap:

Goed om te lezen dat je je thuis voelt daar ;-)
    Enjoy leoniek!

• 13 Juli 2012 - 09:26

Toni Merckx:

Met plezier lees ik je verhalen.
    Hoe lang ga je daar blijven?
    Ik maak in Thailand ook een en ander mee, maar kakkerlakken, neen. Ons huis is degelijk onderhouden en overal zijn de ramen en deuren bedekt met gaas tegen allerlei insecten, kikkers en slangen.
    Blijkbaar is het zwerfvuil daar ook een probleem? Hier op het platte land ook, al zie je de laatste jaren een positieve evolutie. De steden liggen er vaak netjes bij.
    Geniet van je vakantie.
    Groeten,
    Toni
    tonimerckx@gmail.com

• 13 Juli 2012 - 09:41

Tim:

Hey nike, ik heb alvast mijn emailadres ingevuld zodanig ik al je verhalen kan lezen. Jammer dat ik je niet meer kon zien voor je vertrok! Maar als je eens op skype ofzo zou zitten :)

• 13 Juli 2012 - 09:45

Ellen En "co":

Hee nichtje,

wat een avontuur alweer!
    Een nieuwe kast, straks een nieuw matras en natuurlijk nog een paar kakkerlakvallen zodat je kakkerlakvrij kunt slapen!
    En dan te bedenken dat ik volgend weekend in jouw lekkere bedje in Nazareth slaap, haha. Ik zal zeker aan je denken hoor! Misschien een mugje maar gelukkig geen kakkerlak!
    Het lijkt hier ook wel regenseizoen, het komt met bakken uit de lucht!
    Zomer noemen ze dit!
    Nou meis, hou je haaks in Nepal en geniet van alles wat op je pad komt!
    Groeten voor Robin,

liefs van Ellen en Rookerclan

• 13 Juli 2012 - 09:48

Leen:

Nikie!

Super je 1e blog te lezen... Geniet ervan en vooral van elkaar. Weet dat er hier veel mensen zijn die je keihard missen, maar geen melig gedoe! Hou ons op de hoogte
    Xxx

• 13 Juli 2012 - 09:49

Leoniek Vaal:

Ooo zoveel reacties al!! yihaa wat leuk. Zouden jullie je achternaam of eerste letter van achternaam erbij willen schrijven? Soms kan ik afleiden van wie het is, maar niet altijd. en euh, op de volgende blog mag je ook altijd reageren hehe. Vind ik echt SUPERLEUK!

toni: ik blijf een jaartje in Nepal. Je mailadres moet je zetten bij; "blijf op de hoogte"
    tim; ik vind het ook heel janmer dat ik je niet meer heb gezien. Skypen kan altijd! xxx

• 13 Juli 2012 - 09:54

Mirella:

Leuk om je verhaal te lezen wat je daar allemaal meemaakt. Heb veel plezier. gr. mirella

• 13 Juli 2012 - 09:58

Carmen:

Dag Leoniek!
    Leuk te horen dat je al volop rijst aan het eten bent, en dat je natuurlijk goed gearriveerd bent!
    Hier in België is het écht zomer: mooie grijze wolken, af en toe een regenbui en lekker fris windje, kortom écht genieten dus :-)
    De Gentse Feesten ook dit jaar met de paraplu in de hand!
    Chris en ik hebben gisteren ook een nieuwe matras (en bed) gekocht, wellicht zullen we binnenkort toch nog net iets zachter slapen dan jou :-) Maar voorlopig leven we nog wat met je mee in ons krakkemikkig bed!
    Ga maar snel op zoek naar een matras, pas op van de kakkerlakken (ik heb altijd gehoord dat als je ze kapot stampt met je voet, er dan 10 nieuwe uitkomen, maar misschien is dat een fabeltje?), en zelfs hier was ik af en toe mijn haar met douchegel hoor ;-)
    Veel groetjes
    Carmen

• 13 Juli 2012 - 10:00

Annabeth:

O wat geweldig dat je bent aangekomen!! Oo die Dal Bhat.. wat mis ik dat toch. Komt er binnenkort weer een mooi festival aan dat Robin vrij is of heeft hij dat dan niet op zn werk? Geniet ervan! Zie 't helemaal voor je hoe je weer heerlijk in Nepal ronddwaalt!
    Liefs!

• 13 Juli 2012 - 10:27

Viva:

Hoi Leoniek

Ja het avontuur is terug begonnen hé!! Wennen zal het zeker zijn maar terug zijn bij Robin lijkt nu wel het belangrijkste. Stom dat men daar het verlof niet kan opsparen. Allé dan is België nog zo slecht niet, behalve het weer dan.
    Geniet er van (niet van de vieze kakkerlakken natuurlijk).
    En heel veel groetjes van iedereen hier.

• 13 Juli 2012 - 11:02

Mia:

dag leoniek,

leuk dat we je zo wat kunnen volgen van hieruit, ben al benieuwd naar het volgende verslag.
    geniet ervan !!

gr mia en wim

• 13 Juli 2012 - 11:04

Nathalie VDB:

Veel plezier en geluk samen daar in Nepal Leoniek! je blog straalt, dus ik veronderstel jij ook ;)
    groetjes! x

• 13 Juli 2012 - 11:08

Winnie:

Heel leuk om te lezen Leoniek! Doet me weer denken aan die ongelofelijke reis :) Geniet ervan met Robin!

• 13 Juli 2012 - 13:51

Stefanie De Trog:

Hey Nike!! Blij te horen dat je goed toegekomen bent :) mss moet je eens op kakkerlakkenjacht gaan als je je verveelt?! Gisteren was ik helemaal alleen op de spinning, gij in Nepal, uw mama haar sleutelbeen en Elvira migraine. En toch ben ik geweest, jaja trots op mezelf ;-)
    Schrijf maar vaak op je blog, ik blijf graag op de hoogte!! Veel plezier daar en geniet er van!

Dikke kus, sté

• 13 Juli 2012 - 14:52

Fleur:

Dag Leonieksje, heel tof om weer reisverhalen (mag ik het nu nog zo noemen?) tot in het detail te lezen te krijgen! Zo stom van Robins werk, hier zou dat toch niet pakken he! Nu, als je je Nepalees wat beter kent kan je nog altijd je gedacht es gaan zeggen he ;). Je trekt je toch al goed uit de slag, veel succes met het vinden van een goeie matras (dat is toch een vereiste he) en de kakkerlakkenjacht! Doei!

• 13 Juli 2012 - 16:04

Mamaatje:

Nike, vanmorgen nog je mailtje gelezen en wist niet dat je al een blog had geschreven. Weer superleuk om te lezen. Vanmiddag met Ricky naar Henders geweest, redelijk van temperatuur en nog even buiten kunnen zitten. Even langs de paardestallen gelopen, niks voor mij en dan te bedenken dat Henders alle
    dagen de ronde doet van 39 paardehokken op slot maken. Al beter en beter met mijn schoudertje, komt weer in orde.
    Lieve schat tot mails, skype dikke kus mama

• 13 Juli 2012 - 18:27

Anouscka:

Hallo Leoniek,ik ben blij te horen dat alles goed met je gaat!Ik had wel al eens mijn licht opgestoken bij je mama en papa,die vertelden ons reeds dat alles prima was met jou!Voila mijn laatste werkdag zit erop en nu kunnen we genieten van ons vakantie met hopelijk een beetje beter weer!T'is te hopen dat de regen in Nepal ook achterwege blijft.We hebben ons al veel afgevraagd "WAT ZOU LEONIEK NU AAN HET DOEN ZIJN?"Hoeveel tijdsverschil is er bij jullie en moet Robin dan ook werken in het weekend,hopelijk niet want jullie moeten toch ook een beetje kunnen genieten!Alé kga nu afsluiten want Esmée moet naar haar bed,ben heel tevreden met je mailtje tot mails en de groeten aan Robin,je bent een heel toffe meid maar dat zal Robin ook wel weten hé,vele groetjes en een heel dikke zoen ,vanwege Anouscka mijn ventje en Esmée!PS hopelijk vind je snel een goede matras!

• 13 Juli 2012 - 19:27

Celine:

Hey Leoniek!
    Leuk om te horen dat je goed bent aangekomen en kan me voorstellen want een gevoel je moet gehad hebben toen je Robin terug zag... Jammer dat hij maar zo weinig vrije dagen heeft maarja daar moet je dubbel en dik van genieten hé ;) ik hoop dat je snel ook een baantje vind of een andere leuke bezigheid maar ondertussen kan je de kamer al verder inrichten :p oja, de strijd tegen de kakkerlakken ook niet vergeten!
    Ik wens je nog heel veel plezier samen en we gaan de immer vrolijke Leoniek toch missen op zondag!

Celine

• 14 Juli 2012 - 11:04

Opa Jan:

Lieve Leoniek,
    Ik kan mij heel goed voorstellen, dat je een heel vermoeiende reis hebt gehad, maar des te gelukkiger was je om Robin weer te mogen begroeten, al is het dan ook maar alleen met een handdruk. Jammer natuurlijk, maar dat heb je later toch wel even ingehaald !!
    Het is wel weer even wennen om je draai weer een beetje te kunnen vinden, maar jou kennende gaat dat zeker weer lukken.
    Lieve schat wij hopen, dat je een heel fijne tijd zult krijgen en dat je snel zult wennen aan je nieuwe omgeving.
    Hartelijk dank voor je reisverslag en we zullen je heel graag blijven volgen en genieten van je avonturen in het verre Nepal.
    Een heel dikke kus van oma en opa Jan en lieve groeten aan Robin

• 14 Juli 2012 - 16:34

Rieky Cornelissen :

Dag Leoniek,
    Wens je een heel leerrijk enLiefdevol
    verblijf.
    Heel veel groetjes.

• 14 Juli 2012 - 19:35

Laurelie Reyné:

Hoi Leoniek,
    ik vind het heel fijn om je avonturen in Nepal weer te kunnen volgen via je blog. Ik stuur je zeker en vast ook nog eens een mailtje, zoals beloofd :)
    Groetjes aan Robin!

• 15 Juli 2012 - 07:57

Peter En Ellen:

Hi Leoniek, goed dat je lekker hebt kunnen slapen onderweg. Je eigen kast, je maakt al vorderingen je eigen plek te veroveren die, matras laat ook niet lang meer op zich wachten. Over dat qwerty, azerty is handig ........ niet dus. We zijn nu bij paps en mams heb toch het gevoel de leegte op te moeten vullen. We gaan zo ontbijten ga maar niet vertellen wat wat er allemaal op tafel staat maar het is geen dal bath. Nou schattebout maak er wat moois van tot schrijfs. De Van Houtens en opa

• 15 Juli 2012 - 10:28

Mel Dolphin :

Hey, leuk om je verhaal te lezen... en stiekem ben ik toch jaloers hoor! Misschien moet ik dat ook maar doen zo is een jaartje vertrekken maar dan in mijn geval ni naar nepal ;)

nog heel veel plezier en voorzichtig zijn e ;)

grtz Mel

• 15 Juli 2012 - 15:06

Maarten T En Daphne :

Nike, veel plezier in Nepal! Groetjes, Maarten en Daphné

• 17 Juli 2012 - 11:21

Elien:

Hey Nike,

aan je verhalen te horen heb je het daar, op de kakkerlakken na, goed naar je zin zo terug bij je ventje. Geniet ervan en voorzichtig zijn hé want wij willen je ook terugzien.

Zoen,
    Elien

• 20 Juli 2012 - 12:17

Elise Vantomme:

Heej Leoniek!
    Ik zal je missen elke zondag. Maar veel plezier in Nepal en doe zeker de groetjes aan Robin ;)

• 21 Juli 2012 - 12:55

Brenda:

hei leoniek!
    fijn iets van je te lezen, ik zal je ook zeker 'volgen'!
    Veel plezier nog... groetjes, Brenda

• 26 Juli 2012 - 18:38

Carole Eippers:

Succes daar!

• 11 Augustus 2012 - 16:35

Xavier:

Ik begrijp niet dat je problemen hebt met die kakkerlakken. Huisdieren... wie wil er geen??? ;)

• 14 Augustus 2012 - 16:05

Greet Neyt:

Hi Leoniek,

Marianne het me je blogjes doorgestuurd.
    Je bent er terug goed ingeburgerd !
    Wel beu van die kakkerlakken. Zou niks voor mij zijn.
    Zeker genoeg eten tegen de dag die komt....dat je geen eten en wel honger hebt ?

Zelf heb ik een uitstekende reis achter de rug in Zanzibar.

Jan heeft reeeds 10 dagen gekoerst in Frankrijk en is nu aan het werk in de bouw.

xxx