Hebben we nu alles gehad?
Door: leoniekvaal
Blijf op de hoogte en volg Leoniek
21 Juli 2011 | Nepal, Kathmandu
Hebben we nu alles gehad? De dagen nadat ik de vorige blog heb geschreven, begonnen niet zo goed... Wat begon met wat hoofd- en buikpijn, vorderde naar de griep en eindigde in een keelontsteking. Eerste keer dat ik een keelontsteking had en ik hoop ook de laatste! Wat doet dat zeer zeg. En 's nachts is het echt erg. Maar gelukkig had ik de goede raad van onder andere Leen en de goede zorg van Robin (ja, hij stond 's nachts op om thee of soep te maken, water te koken, ...) en ben ik weer helemaal de oude! Zo ben je een heel jaar niet ziek, en heb je nu alles in 1 keer. Hopelijk weer goed voor een tijdje! En genoeg verschillende medicijenen binnen ook.
O ja, nog even een leuke anekdote over mijn startende keelontsteking. In het begin was het gewoon keelpijn en Robin haar daar iets goeds voor. Nee hoor, geen medicijnen... Iets helemaal anders: Kam je keel, en tik dan met de kam op de grond. Doe dit zeven keer en het gaat een beetje weg. Nou, als je mij had bezig gezien, zou je wel lachen hoor! Misschien nu ook...
Goed, wat doe ik hier nu zoal? Niet veel eigenlijk... Het is echt heet overdag en daarom heb ik weinig zin om echt actief te zijn. Gewoon lekker genieten van de vakantie en het samen zijn. Eens naar vrienden, wat tv kijken, een 2 uur durende handwas iedere 5 dagen, heel veel rummikub spelen. Iedereen kan het hier nu. In het begin won ik meestal, maar nu beginnen ze de kneepjes van het "vak" te leren, dus wordt het toch moeilijker.
Vorig weekend zijn we naar Nuwakot geweest op aanraden van men mamsie en papsie. We verbleven in "the Famous Farm". We gingen er met de motor heen en omdat het die nacht ervoor goed geregend had, lag de weg niet altijd even rijdbaar. Af en toe moest ik afstappen. En die laatste keer ging het mis. Ik dacht de goede weg te nemen, maar niets was minder waar. Ik dacht dat het harde aarde was, maar nee hoor, "spash", daar ging mijn voet en schoen onder de modder. Doordat ik uit balans was, ging ook de andere voet onder! heel leuk met nieuwe witte sokken aan en nog maar halverwege te zijn. Eenmaal aangekomen in het hotel, kregen we lekkere lunch met overheerlijke ... frietjes! Njammie dat smaakte (ben de dal baht al kotsbeu, 2 keer per dag is te veel). Kamer bekijken: heel leuk en in de typische Nepali stijl. We hadden 4 ramen met daarrond allemaal balkon, warme douche, dikke matras, mooi uitzicht... het was perfect! Na een rondleiding in het stadje was het tijd voor het avondeten! Was nogal teleurstellend... je raadt het nooit, ja, dal baht! en dhere piro (heel spicy). Het heeft even goed gesmaakt hoor. De volgende dag zelf even rondwandelen, foto's nemen, genieten van het uitzicht en in de namiddag een wandelingg met onze gids Rabina (een meisje dat daar werkt). Duurde ongeveer 3 uur en was heel leuk! Gelukkig kregen we een paraplu mee want het was echt warm!!!! Het was een heel leuk weekendje met overheerlijk eten (ja, de volgende avond kregen we soep, super lekkere krokante kip, aardappelen, noodles, wortes, en warme appelen met bruine suiker als dessert). Wie naar nepal komt, moet er zeker heen gaan! O ja, mam en pap, in het boekje waar je commentaar kunt geven, hebben we die van jullie ook gevonden!
Vorige week ging ik eens eten klaarmaken: pastasalade! Pasta koken in een wok is niet echt aan te raden. Robin zijn papa ging een heerlijk mosterdsausje maken: met yoghurt, salade, wat wortels, mosterd (uiteraard). Toen hij klaar was, vroeg hij om te proeven. Ik kon niet weigeren, hij had er zoveel werk in gestoken. Ja man, toen ik het doorslikte, kon ik niet snel genoeg lopen om mijn water te halen. Ben al geen mosterdfan en zeker niet zo pikant. Uiteindelijk vond hij het zelf niet eens lekker... Nu, de pasta was volledig aan elkaar geplakt, maar het heeft toch heerlijk gesmaakt. lekker, eens iets anders!
Als Robin zijn mama niet thuis is, moet Robin altijd de afwas doen (omdat hij de oudste is denk ik). Nu mijn taak is om water te gieten terwijl hij het afspoelt. Goed he! Ieder zo zijn bijdrage he! Heb je geen spons? Maakt niet uit, knip gewoon een rijstzak stuk, en voila! De spons wordt gebruikt om zowel de afwas mee te doen als voor schoenen mee schoon te maken. Terwijl je afwast, zie je de vuiligheid ervan af komen. Maar daar moet je maar niet te veel aan denken als je van het bord eet!
Nou, ik kan nog veel verhalen vertellen, maar dan wordt het weer veel te lang. Nepal blijft een vervuild land, waar ze koelkasten versleuren op hun rug, waar ze kasten van 4 op 1 meter vervoeren op de motor, waar ze weinig stress hebben en gelukkig zijn!
Wat zijn de verdere plannen nog: morgen vertrekken naar Thailand tot en met 10 augustus. Lekker men oompje Len bezoeken en de toerist uithangen!
Tot de volgende en euh, blijven reageren he! Super leuk!
Dikke zoen
21 Juli 2011 - 09:55
Mamaatje:
Vanmorgen voor het ontbijt nog gekeken of je al iets had geschreven en nu enkele uren later een superleuk verhaal. Of je hebt de verkeerde kam gebruikt of deed je iets niet volgens de regels van het gebruik!! Je hebt er toch hoop ik een leuk foto-filmpje van gemaakt, want dit zou voor ons toch op de lachspieren hebben gewerkt.
Lieve schat een goeie reis naar Thailand en doe vooral ook ome Len en zijn Paula veel groetjes. Geniet er van en tot mails. Dikke kus van je mams xx -
21 Juli 2011 - 12:40
Opa Jan:
Lieve schat bedankt voor je gezellige reisbrief. Ik wil je een heerlijke tijd toewensen, samen met Robin in het mooie Thailand.
Doe Len de hartelijke groeten van ons beiden en geniet van elke dag en laat je maar lekker verwennen door je oom Len.
Dikke kus oop -
21 Juli 2011 - 16:16
Leen:
Ooooh Nikie, wat klinkt dat allemaal superfijn (vooral dat warme weer, want hier is het niet veel soeps - de spons daarentg klinkt wat minder aantrekkelijk maar idd niet aantrekken!)!! En de tips omtrent de keelpijn, das het minste dat ik kon doen he nu je zover weg bent! Geniet vooral van jullie tijd samen, Thailand en de zoveeeeeeeel leuke dingen!! Dikke zoen, tot gauw xxx -
21 Juli 2011 - 20:35
Stefanie:
Nikieee!
Ben zo blij te horen dat je het daar goed stelt! Ik hoop stiekem ook wel op een filmpje van de kam haha maar zat hier zo ook al te lachen achter de computer! Ik zit nu in Leros, we kunnen bij Andreas zijn opa blijven slapen dus dat is wel super. Hier ook al heel erg lekker gegeten en met de brommer op stap, telkens ander strandje, ander restaurantje,... Echt wel op het gemak eventjes :-) Geniet er nog van en ik kom af en toe eens kijken, hopend op een nieuw verhaal!!!
Kus, Ste
xxx
ps ook vele groetjes van Andreas! -
23 Juli 2011 - 13:28
Henk Darphorn:
Hoi Leoniek,
Geweldig, jouw avontuur kent geen einde!!!!!!
Rummikub in de pocket, check je mail maar even.
See you in Kathmandu!
Have fun in Thailand. -
29 Juli 2011 - 15:03
Marja:
Lieve Leoniek,
Vanuit hier wil ik je feliciteren met je
verjaardag.Bijzonder zo ver weg met je
verjaardag.Ik hoop en dat zal wel dat je
een mooie tijd hebt samen met Robin en nu het verblijf in Thailand.Ben blij voor je dat de gezondheid weer goed is.Neem aan dat jullie daar ook het e.e.a.gaan zien en vooral als je daar een juiste gids hebt.(oom Len). Leoniek geniet van elke dag en dikke kus. groet Marja