lekker genieten - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Leoniek Vaal - WaarBenJij.nu lekker genieten - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Leoniek Vaal - WaarBenJij.nu

lekker genieten

Door: leoniekvaal

Blijf op de hoogte en volg Leoniek

05 Juli 2011 | Nepal, Kathmandu

Hoi iedereen

Ik wist eigenlijk nog niet zeker dat ik een blog ging bijhouden, maar nu wel. ik vind het wel leuk om het achteraf nog eens te lezen. En zo zijn jullie ook op de hoogte van "mijn avonturen". Ik probeer het korter te houden dan de vorige keer.

Mijn heenreis: kort beschreven: veel te lang en weinig geslapen. op de langste vlucht van brussel naar abu dabhi (7 uur) zat ik tussen een licht snurkende man en een jongen met veel te luide slechte muziek. Heel erg beperkt in beweging dus ook. In geen enkele positie kon ik goed slapen en een video kijken ging ook niet, want daar was ik dan weer te moe voor... In Abu Dabhi 7 uur doorgebracht. wat proberen slapen en dan vliegtuig naar Kathmandu. Yihaaa, ik had 2 stoelen! Plaats zat om toch wat beter te slapen en men film "big momma 3" te kijken! Eenmaal aangekomen in KTM ging alles heel snel! visa controle, en dan baggage was het enige dat nog tussen mij en Robin zat! maar de tijd was mij goed gezing want in 15 min> was ik al buiten! En daar stonden Robin en zijn broer mij op te wachten! Met bloemen, jaja. Het eerste dat Robin zei over de de bloemen: "the flowers stinks..." Leuk toch he?! Een snelle dikke knuffel want we moesten snel 'opkrassen'. Op weg naar huis rook ik een sterke geur van citroen. (En nee, dat waren niet de bloemen, want ze roken inderdaad niet zo fris..) Had mama mij niet zoiets meegegeven tegen de muggen? O nee, dat is uitgelopen! Gelukkig lag het bovenqqn men rugzak en rook alleen de chocolade en men handdoek ernaar! (en Robin zijn kamer na 2 dagen ook nog steeds)
's avonds nog men eerste dal baht binnen en lekker geslapen, want ik was echt moe!!!

De volgende dag vroeg op want Robin had afesproken met Mathieu voor een afspraak. Het gaat over een samenwerking tussen Nepal en Europa en daar zijn ze nu mee bezig. echt het fijne weet ik er niet van, maar ze doen dat heel goed! Ik heb wat rondgelopen in Thamel, eem banana lassi gedronken, dagboekje gekocht (waar ik al 10 woorden in heb geschreven) en even langs gegaan bij Sunita. Rond 12u waren ze terug en zijn Robin en ik naar zijn vrienden gegaan. lekkere momo's gegeten en terug naar huis om daar weer in slaap te vallen. het was vrij warm die dag en ik heb vrij veel gezweet, dus een douche zou geen kwaad kunnen. Men eerste Nepalese koude douche dacht ik, maar nee hoor, niets was minder waar. Men ventje zorgt goed voor mij dus heeft hij water opgewarmd voor mij en had ik dus een lekker warme douche. zou hij dit altijd doen? Ik hou jullie op de hoogte ;-)
's avonds lekker eten gaan halen, iets Indisch (iets broodachtig, maar ben de naam al weer kwijt, wel heeel lekker), met daarbij soep en kip. En nu komt het gezellige stuk: Al het eten werd naar de living gebracht, kranten op de grond en kijkend naar de aflevering van 'all you need is love' alles opgegeten. Dit was echt heel leuk! Het boeit hun precies niet dat ze het Nederlands niet kunnen verstaan, maar ik heb wel wat vertaald hoor. Ze vonden het heel mooi!

O, btw: we wijn naar de Duitse ambassade gegaan om Robin zijn paspoort terug te vragen, en weet je wat: Hij kreeg hem meteen terug. Helaas konden ze geen echt antwoord geven waarom het visum hier geweigerd werd. (wel grappig dat er in zijn paspoort een stempel stond dat het visum voor Belgie werd aangevraagd)
Vandaag is Ro
bin weer even met Mathieu op stok dus ideaal om wat te mailen en een blog te schrijven!

Morgen naar de Thaise ambassade om een visum te krijgen en daarna gaan we kijken voor een ticket. dus normaal gezien:Thailand, here we come...

Nou, dit was het... Zoals jullie kunnen lezen heb ik het hier enorm naar mijn zin en kom ik niets te kort.

dikke zoen

• 05 Juli 2011 - 08:00

Leen:

Hej Nike!

Het klinkt echt super he...
    Hun reactie op de aflevering wou ik ook wel graag eens zien :-D.
    En dat van het warme water, manmanman wat een charmeur!!!
    Geniet er van xxxx

• 05 Juli 2011 - 08:07

Valerie:

Na zo'n dansshow kon jij toch niet slapen op de vlieger???
    Scheetje geniet er daar maar van met volle teugen, ik ben lekker jaloers en kijk al uit naar je volgende verslagje!
    Groetjes

• 05 Juli 2011 - 09:15

Annabeth:

Hee meid!
    Wat leuk dat je een blog bij houdt!! Wat klinkt dat super!! Eindelijk weer heerlijk Dal Bhat eten met je lief :)! Geniet ervan!! En je gaat dus naar Thailand?? Tof!!!
    Liefs!

• 05 Juli 2011 - 14:07

Henk Darphorn:

Hee Leoniek,

Wat geweldig dat je weer terug in Nepal bent (en om een bijna nog mooiere reden dan Crossborders :-)

Wellicht komen we elkaar nog tegen. Ik vlieg de 26e juli binnen.

Veel plezier!!!

• 05 Juli 2011 - 16:52

Mamaatje:

Hey lieve schat,

Wat gezellig dat je alles weer op je blog zet. Wat een lange rit en lange wachttijden, maar soit je bent bij je lief Robin en daar ging het om, nietwaar?
    Ik zal je nog wel een mail sturen en geniet nu van alle momenten in het verre Nepal!
    Een heel dikke kus voor jullie beiden

Mam

• 05 Juli 2011 - 17:23

Opa Jan:

Lieve schat, ik wist echt niet, dat je nu al in Nepal bent gearriveerd. Heel fijn voor je, dat je je vriendje Robin weer hebt ontmoet en ik zou zeggen "Geniet met volle teugen de komende tijd"
    Verder ook een fijne vakantie in Thailand samen met Robin.
    Hou ons maar een beetje op de hoogte van jouw fijne vakantie daar.
    Dikke kus van oma en oop.

• 06 Juli 2011 - 10:14

Carmen:

Dag Leoniek,
    leuk te horen dat je goed bent aangekomen en je weer meteen thuis voelt. Ik ga uw mama een keer moeten strikken voor dat citroen-dingetje want hier in Gent zijn de muggen weer op jacht! Geniet er van!
    x

• 07 Juli 2011 - 17:08

Piet:

Hoi Pop,

Dit voelt weer als een jaar geleden, niet elke dag maar toch een paar keer per week nieuwsgeiring kijken of er weer een nieuw verhaal te lezen valt. Een warme douche krijgen van je ventje, dat is echt liefde. Geniet weer van het leven in Nepal en de 20ste op naar Thailand.
    Dikke kus

• 15 Juli 2011 - 22:15

Peter & Ellen:

super Leoniek, dat je weer schrijft! Heeft even geduurd voordat we reageren maar we vinden het heel leuk. Voorlopig geen last van muggen bij Robin, had jullie wel willen zien zitten voor die televisie op de kranten. Nou heerlijk genieten! en we gaan nog niet naar huis nog lange niet nog lange niet

• 18 Juli 2011 - 16:02

Viva:

Hey Leoniekje,
    Zaterdag waren wij bij jouw ouders en we hebben het daar supergezellig gehad!!! Van hun weet ik dus dat jij terug een blog aangemaakt hebt vandaar mijn berichtje.
    Deze nacht vertrekken wij nog op reis met de wagen richting Biarritz hopend op wat beter weer (kan bijna niks anders want slechter kan het niet!) Ho Leoniekje, wij hebben Belgacom TV en de kinderen hadden All you need is love opgenomen omdat ik steeds de maandagavond moet werken maar wat raad je, de opname was mislukt. Nu via internet VTM had ik wel een beetje gezien en dat heb ik dan ook aan jouw ouders vertelt maar vandaag reset Johan alles van Belgacom want we hebben nog problemen en ja hoor het stond er volledig op en we hebben vandaag gekeken. Je kent mij hé natuurlijk een traantje weggepinkt maar wij wensen jullie het allerallerbeste en heel veel geluk!! Nog een zalige tijd daar en tot ziens.
    Dikke smakkerd

• 27 Juli 2011 - 15:47

Oma En Opa Admiraal:

Lieve Leoniek en Robin,
    Nog twee nachtjes en je bent weer een jaartje ouder. Wij hopen, dat het een heel gezellige dag zal worden samen met Robin en misschien wel samen met Len en Paula.
    We denken, dat je wel een fijne week hebt gehad en dat je veel leuke dingen van Thailand hebt mogen bekijken.
    Hartelijke groeten en nog heel veel plezier.
    Dikke kus van ons beiden.
    Oma en oop